Methode

Deze KernTalenten zijn er grotendeels al bij geboorte en ontwikkelen nog tot ongeveer je 4e levensjaar; daarna veranderen ze nooit meer.  Met de analyse maken we zichtbaar en concreet waar je de goesting, het talent en de aard voor hebt -van nature uit. Bijna alles van wat er in je sluimert aan potentieel, intrinsieke motivatie en karakter komt naar boven, zelfs al is het nu nog niet als talent zichtbaar of door de levensomstandigheden nooit tot ontwikkeling gekomen.

Het uitgangspunt van de methode is je spelgedrag als kind. Of je iets goed kon of niet, is echt onbelangrijk. Wat wel telt, is wat je dolgraag, een beetje graag of echt niet graag deed. Uit een vragenlijst met zo’n 150 leukertjes (= alles wat je als kind voor de puberteit leuk kan hebben gevonden qua spelletjes, speelgoed, sport, interesses, activiteiten, bezigheden enzovoort) distilleren wij jouw hoogstpersoonlijke KernTalentenprofiel.

“Kinderen spelen niet met Lego om creatief te worden, maar kinderen spelen met Lego omdat ze al creatief zijn. Het zit in de aard, in het karakter van het kind om zich creatief bezig te houden en het spelen met Lego is daar een uiting van…. Wel, ik hoop dat als mensen een appel zijn, ze trachten de knapperigste, zoetste en mooiste appel te worden in plaats van een mislukte appel die op een peer probeert te lijken.” – Danielle Krekels (ontdekker / grondlegger KernTalenten)

De uitkomst van de analyse is geen momentopname maar een blauwdruk van je persoonlijkheid en daarmee bruikbaar gedurende je hele leven bij het nemen van belangrijke beslissingen in werk of privé.

De 23 KernTalenten staan niet alleen op zich, maar worden ook met elkaar gecombineerd omdat ze elkaar beïnvloeden. Daardoor krijg je een zeer genuanceerde persoonlijke analyse die helder weergeeft waar jouw krachten liggen en wat jou van nature minder goed ligt.

De Sterke KernTalenten zijn je energiegevers, de Kleine zijn je energievreters. Er is geen goed of slecht, maar omdat de Sterke KernTalenten je de meeste energie geven kun je die het beste als leidraad gebruiken bij de keuzes in je leven. Soms is het ook heel fijn om te weten welke richting je beter niet kunt kiezen, niet omdat je het niet zou kúnnen maar omdat het je te weinig op zal leveren.

Weet je direct na je KernTalentenanalyse wat je moet kiezen?

Neen, want niemand kent àlle studierichtingen ter wereld en nog minder hoe die tot beroepen en banen kunnen leiden.

Met een KernTalentenanalyse heb je een goede basis van waaruit je een keuze kunt maken voor een passende studie of baan. Het geeft geen kant-en-klare lijst van studies of banen maar is een leidraad voor je zoektocht. Natuurlijk zijn we er als analist wel om je daarmee op weg te helpen.

De KernTalentenmethode is ontwikkeld door Danielle Krekels en in de loop van de jaren steeds verder verfijnd. In 2015 is de methode wetenschappelijk gevalideerd, met een zeer hoge betrouwbaarheidsindex van Cronbach’s Alpha 0,84.

Meer informatie over KernTalenten vind je op de website van CoreTalents: www.coretalents.nl